Kako dotući stres?

Zamislite jedan savršeni stroj. Kao i svaki drugi stroj, on treba energiju da bi djelovao.  Jako je profinjen – ima na tisuće različitih funkcija i senzore kojima prikuplja informacije iz okoline prema kojima prilagođava svoje aktivnosti.

Sada zamislite da je taj stroj konstantno u svom najvećem naponu svojih snaga. Njegovi senzori pretrpani su informacijama i zahtjevima, ponekad i za više funkcija odjednom. Često ga se prekida dok radi. Čak i kad treba mirovati, spreman je za akciju i troši mnogo goriva.

Logično je da će takav stroj, koliko god kvalitetan bio, brže pregorjeti, zar ne?

Vaše tijelo funkcionira na siti način. Ono spada u najkompleksnije “strojeve” koje je kreirala priroda. Razmišlja, djeluje, kreće se, razgovara, osjeća, stvara… Ima svoje “senzore” – osjetila pomoću kojih percipira okolinu. Da bi mogao funkcionirati iz dana u dan, potrebna mu je energija – “gorivo” koje dobiva iz  sunca, vode i hrane, odnosno nutrijenata koje iz nje crpimo.

Stanje u kojem se “stroj” najviše troši, Vaše je tijelo pod stresom.

Što stres radi našem tijelu?

Kada naša osjetila percipiraju stresnu situaciju, šalju tijelu signal za stanje “za borbu ili bijeg” u kojem ono koristi maksimum svoje energije. Pojačano se luče hormoni, otkucaji srca i dah se ubrzavaju, mišići su spremni na akciju… Ovo stanje pomaže nam da brže riješimo probleme i korisno je u izvanrednim situacijama.

No, ako se tijelo dugoročno nalazi u tom stanju, ono troši više energije nego što mu treba, a dolazi do oštećenja pojedinih organa i cjelokupnog zdravlja. Kad je naviknuto na stres, tijelo se stalno nalazi u stanju napetosti i ne može se opustiti ni odmoriti.

Umjesto da nas priprema za napad, stres “napada” naše tijelo


Saznaj više

Kako uzvratiti napad?

Ono što nam je prvenstveno potrebno kako bismo “nadjačali” stres i postali otporniji na njegove napade je više energije – a istu dobivamo iz esencijalnih nutrijenata – vitamina, minerala i aminokiselina.

Druga najvažnija stvar je oslobađanje od toksina i slobodnih radikala koji se nakupljaju u našem tijelu pod utjecajem stresa i štete zdravlju. To se postiže antioksidansima, detoksikacijom i hidratacijom tijela.

I na jednom i na drugom treba raditi svakodnevno, no ponekad su količine stresa u našem životu tolike da zdrava prehrana i tjelovježba ne stanu u naš raspored. Zato je moderna medicina stvorila rješenje koje pobjeđuje svaki udarac stresa, a stane i u najgušći raspored – intravenozne terapije, tzv. “koktele energije

Drip&drop infuzijama ili injekcijama odabrana količina esencijalnih nutrijenata unosi se direktno krvotok i obnavlja energiju u samo 30 – 60 min. Tijelo se hidratizira, detoksicira, oporavlja od stresa i spremno je za sve nove izazove odmah nakon terapije.

Terapija ne sadrži nikakve aditive ni lijekove, a nuspojave dosad nisu zabilježene.

Brojne slavne ličnosti već godinama pobjeđuju stres i nižu životne i poslovne uspjehe uz pomoć intravenozne i terapije, zašto im se i Vi ne biste pridružili?Saznaj više