blefaroplastika

Estetski zahvat podizanje, oblikovanje i pomlađivanje vaših očiju

OPĆENITO O TRETMANU

Gornja blefaroplastika je estetska procedura koja se fokusira na podizanje, oblikovanje i pomlađivanje gornjih vjeđa. Ova vrsta operacije je popularna među pacijentima koji se žele riješiti opuštene kože, masnih naslaga ili “vrećica” koje se formiraju na gornjim vjeđama, što često daje izgled umora ili starijeg izgleda.

Bezbolnost je jedan od važnih aspekata gornje blefaroplastike na kojoj inzistiramo. Zbog primjene lokalne anestezije, sama procedura je brža i bezbolna.

Mali kirurški tretmani najčešće traju do 60 min i ne nose rizik od ozbiljnih komplikacija.

0
Minuta
Nakon operacije, očekujte nekoliko dana za oporavak. Tijekom tog vremena može se pojaviti oticanje i modrice, ali one će postupno nestati. Možete koristiti hladne obloge i propisane lijekove za ublažavanje otoka i nelagode. Važno je da prvih par dana izbjegavate fizičke napore. Nakon zahvata, dobivate detaljne upute što sve smijete i ne smijete nakon operacije. Rezultati gornje blefaroplastike su obično vidljivi nakon nestanka otoka i potpunog zacjeljivanja rana. Možete očekivati podizanje i pomlađivanje gornjih vjeđa, što će vam pružiti svježi i budni izgled. Ovi rezultati obično traju godinama, ali važno je napomenuti da proces starenja i dalje može utjecati na izgled vaših očiju.

ŠTO TRETMAN UKLJUČUJE?

  • Konzultacije – prije samog tretmana imate pregled i konzultacije na kojima Vam liječnik objašnjava sve vezano uz zahvat i odgovara na sva Vaša pitanja..
  • Lokalna anestezija
  • Zahvat – najčešće traje oko 60 min
  • Previjanje 
  • Skidanje šavova nakon 5 dana
  • Kontrolni pregled

Ugovorite pregled

Važne stvari koje trebate znati.

Pitanja i odgovori

Nakon operacije pacijent se pušta doma na kućnu njegu, preporučano je izbjegavanje kupanje u bazenu i moru, jače fizičke aktivnosti i naprezanje očiju. Oporavak je brz, a šavovi se skidaju nakon 5 dana.

Svaki pacijent nakon tretmana dobiva otpusno pismo u kojem je navedeno sve što treba znati nakon zahvata – kako paziti na tretirano područje za optimalan oporavak, koje sve lijekove smije/ne smije uzimati i sl.

Liječnik će prije operacije dati pacijentu sve potrebne informacije i objasniti sve moguće komplikacije.

“Super, zaista nije boljelo....sjajna ruka, hvala vam.. ”

- Ana I.