Smanjenje mišića massetera

Tretman Botoxom

ZAŠTO ODABRATI OVAJ TRETMAN

Mišić masseter ili žvakaći mišić nalazi se u donjem dijelu čeljusti i četvrtastog je oblika. Ponekad dolazi do povećanja ovog mišića, što može uzrokovati zdravstvene probleme, pojačanu bol u tom području, ili estetske probleme kao što je prenaglašena čeljust i četvrtast oblik lica.

Mišić masseter također je povezan s problemom koji se naziva bruksizam - a radi se o nesvjesnom škripanju zubima (najčešće u snu), koji može dovesti do jačih bolova u čeljusti i do oštećenja zubiju.

Ovaj problem, bilo da je primarno zdravstvene ili estetske prirode, uspješno se liječi ubrizgavanjem Botulinum toksina u mišić masseter. Botox djeluje tako da opušta mišić i istovremeno ga smanjuje, uklanja bolove i dovodi do užeg izgleda čeljusti. Nakon tretmana smanjuje se napetost u čeljusti, a lice dobiva mršaviji izgled s izraženijim konturama i jagodicama.

  ŠTO TRETMAN UKLJUČUJE

  • Konzultacije - prije samog tretmana imate pregled i analizu lica te konzultacije na kojima objasnite liječniku što Vas muči i koji rezultat želite postići
  • Slikanje za medicinsku dokumentaciju: kako biste kvalitetnije pratili svoje rezultate, Vaše lice fotografira se prije i poslije tretmana.
  • Prilikom ovog tretmana anestezija nije potrebna.
  • Aplikacija Botoxa: Na područje mišića massetera ubrizgava se određena količina Botulinum toksina. Sama aplikacija traje 5-10 min.
  • Svaka osoba dobiva nalaz nakon svog tretmana
  • Kontrolni pregled - u cijenu tretmana uključen je kontrolni pregled koji se zakazuje 2 tjedna nakon tretmana.

  OSOBE KOJE ODABIRU SMANJENJE MIŠIĆA MASSETERA, TAKOĐER ZANIMA:

  Botox čela, blefaroplastika, fileri