Sprječavanje prekomjernog znojenja

Tretman Botoxom

ZAŠTO ODABRATI OVAJ TRETMAN

Znojenje je prirodan proces našeg tijela, ali ponekad se znojimo više nego što je potrebno. Pojačano se možemo znojiti od stresa, nervoze, vrućine ili jednostavno možemo biti po prirodi skloni znojenju, a možemo i patiti od hiperhidroze (medicinski termin za prekomjerno znojenje). U svakom slučaju, prekomjerno znojenje može stvarati nelagodu zbog mokrih mrlja na odjeći, mokrih dlanova pri rukovanju i sl.

Prekomjerno znojenje može se spriječiti uporabom Botulinum toksina. Tretman Botoxom za ovaj problem vrši se u području pazuha, dlanova ili stopala. Čak 25% osoba koje imaju problema s prekomjernim znojenjem pazuha, imaju i isti problem s dlanovima i stopalima.

Tretmanu se može podvrgnuti bilo koja osoba koja se želi manje znojiti u svakodnevnom životu. Često ga biraju slavne osobe kako bi sačuvale samopouzdanje pred očima javnosti, biznismeni koji su izloženi stresu i žele imati suh stisak ruke na sastancima, mladenke prije vjenčanja, sportaši, a dosta ljudi odlučuje se na ovaj tretman prije ljetnih vrućina.

Da bi stvorila znoj, žlijezda znojnica treba signal od strane živčane stanice. Botox djeluje tako da blokira (modulira) prijenos tog signala od živčane stanice do žlijezde znojnice te sprječava proizvodnju prekomjernog znoja.

 

ŠTO TRETMAN UKLJUČUJE

  • Konzultacije - prije samog tretmana imate pregled i konzultacije
  • Anestezija - prije tretmana nanosi se anestetska krema ili se injicira lokalni anestetik kako bi se uklonio bilo kakav osjećaj nelagode ili boli. Čeka se oko 30 min da anestetik počne djelovati.
  • Aplikacija Botoxa: u određene područja aplicira se Botulinum toksin. Sama aplikacija traje 10-15 min.
  • Svaka osoba dobiva nalaz nakon svog tretmana

OSOBE KOJE ODABIRU TRETMAN PROTIV ZNOJENJA TAKOĐER ZANIMA:

Vampirski facelift, Botox čela