brahioplastika

OPĆENITO O TRETMANU

Obješena koža na nadlakticama, tzv. “zastavice”, čest su problem pacijenata koji su naglo izgubili na težini ili je tonus kože znatno oslabljen zbog čega se gubi definicija ruku i koža na gornjem dijelu ruku izgleda obješeno. Brahioplastika, odnosno zatezanje kože sa unutarnje strane nadlaktica trajno uklanja obješenu kožu nadlaktica i višak masnih naslaga. Prednost ovog zahvata u našem Centru je što se ovaj zahvat izvodi isključivo u LOKALNOJ anesteziji, što znatno skraćuje vrijeme oporavka nakon brahioplastike. Pacijent se nakon zahvata zadržava 1 sat na promatranju prilikom čega se detaljno objašnjavaju i daju upute za postoperativnu njegu. Već sutradan se možete vratiti na posao.

Opis zahvata

Kirurškim zahvatom nadlaktica uklanja se višak kože te višak masnih naslaga. Ruke pacijenta su oblikovanije, zategnutije i izgledaju vitkije.
Brahioplastika je idealna za pacijente sa viškom obješene kože i viškom masnih naslaga na području nadlaktice. Dužinom unutrašnjeg dijela nadlaktice izvodi se kirurški rez (kod većeg zahvata od pazuha do lakta, kod manjih se prilagođava stanju pacijenta). Rezom se odstranjuje višak kože i po potrebi višak masnih naslaga. Koža se zatim zateže i uradi se šav.

ŠTO TRETMAN UKLJUČUJE?

  • Konzultacije – prije samog tretmana imate pregled I konzultacije na kojima Vam liječnik objašnjava sve vezano uz zahvat i odgovara na sva Vaša pitanja.
  • Lokalna anestezija za manje korekcije
  • Zahvat – najčešće traje oko 60 min
  • Potrebne lijekove (antibiotici, analgetici)
  • Kontrolni pregled i previjanja u postoperativnim danima
  • Vađenje šavova
  • Potrebne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata
  • Skidanje šavova nakon 7-14 dana
  • Kontrolni pregled

Ugovorite pregled

Važne stvari koje trebate znati.

Pitanja i odgovori

Pacijent se nakon zahvata brahioplastike zadržava 1 sat na promatranju prilikom čega se pacijentu detaljno objašnjavaju i daju upute za postoperativnu njegu. Pacijent se otpušta na kućnu njegu isti dan. Potencijalno oticanje operativnog mjesta smanjuje se nakon nekoliko dana. Prvih par dana moguća je pojava bolova u tretiranom području, što se može ublažiti lijekovima. Odstranjivanje šavova obavlja se oko 14 dana nakon operacije pri redovnom pregledu. Preporučamo obvezno neprestano nošenje kompresivnih zavoja 30 dana nakon operacije kako bi tretirano mjesto brže i kvalitetnije zacijelilo.

Svaki pacijent nakon tretmana dobiva otpusno pismo u kojem je navedeno sve što treba znati nakon zahvata – kako paziti na tretirano područje za optimalan oporavak i koje sve lijekove smije/ne smije uzimati.

Tretmanu se ne smiju podvrgavati trudnice, dojilje ili osobe s alergijama na anestetik.

Rezultati operacije vidljivi su odmah, no nužno je pričekati smanjenje eventualnog otoka i skidanje šavova. Rezultati operacije su trajni.

Moguća je pojava modrica i natečenosti tretiranog dijela ruku. Doktorica Rajković će prije operacije dati pacijentu sve potrebne informacije i objasniti sve moguće komplikacije.

Kandidati za brahioplastiku su sve zdrave osobe koje imaju obješenu kožu tj. višak kože. Svakom pacijentu prilažemo iznimnu pozornost i posvećenost kako bi razumjeli želje i očekivanja koje u konačnici ostvarujemo operacijskim zahvatom i postoperativnom brigom.

“Preporuka od srca, dođite i nemojte čekati 58 godina kolko sam ja čekala ”

- Vlasta R.