Kemijski Piling

ZAŠTO ODABRATI OVAJ TRETMAN?

Naša koža gubi svoju svježinu i sjaj zbog raznih čimbenika. To mogu biti godine, stres, izloženost suncu, pigmentacija, akne, nakupljanje mrtvih stanica kože, korištenje različitih kozmetičkih proizvoda i sl. Iz tih razloga ten često biva neujednačen, a koža može poprimiti umoran izgled i sivkastu boju.

Obnavlja kožu

Kemijski pilinzi idealni su za osvježavanje kože, rješavanje sitnih bora, nečistoća, mrtvih stanica, ožiljaka od akni, pigmentacija i drugih raznih nepravilnosti kože. Ovaj tretman obnavlja kožu, omogućuje joj da prodiše, ujednačava ten, potiče stvaranje novih stanica kože i poboljšava njezinu funkciju te joj pridaje mlađi, zdraviji i ljepši izgled.

Pomlađivanje

Kemijskim pilinzima vrši se kontrolirana eksfolijacija, pomlađivanje i posvjetljivanje kože. Ovisno o željenom rezultatu, koriste se strogo određene formule pilinga za različite dubine kože. 

Koriste se različite vrste pilinga, s obzirom na:
Vrste pilinga koje koristimo:

01

Površinski pilinzi

tzv. “Lunch-time” pilinzi utječu na površinski sloj kože (epidermis) te ge obnavljaju i potiču stvaranje novih stanica kože.

02

Srednje duboki pilinzi

Utječu na dublji sloj kože (dermis) te  potiču stvaranje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline nakon čega  je ten ujednačeniji, bore su manje vidljive i sveukupan izgled kože je puno bolji.

Ugovorite pregled

ŠTO TRETMAN UKLJUČUJE?

  • Konzultacije: prije samog tretmana  s liječnikom dogovara se vrsta pilinga koju ćemo raditi ovisno o tome što želite tretirati i koji je željeni rezultat.
  • Slikanje za medicinsku dokumentaciju: kako biste kvalitetnije pratili svoje rezultate, Vaše lice fotografira se prije i poslije tretmana.
  • Kemijski piling: Tretman traje oko 15 min.
  • U ovom tretmanu nije potrebna anestezija – tijekom tretmana može se eventualno osjetiti blago peckanje koje se vrlo lako tolerira

Važne stvari koje trebate znati.

Pitanja i odgovori

Oporavak ovisi o vrsti pilinga koji se koristi.

Nakon tretmana površinski, “lunch-time” pilingom, oporavak je vrlo brz i možete se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Nakon tretmana srednje dubokim pilinzima, pojavljuje se crvenilo kože, a nakon 2-3 dana dolazi do ljuštenja kože koje traje sljedećih 2-3 dana.

  • Nakon tretmana ne preporučuje se nanošenje šminke ili bilo kojih drugih preparata na lice
  • Tjedan dana nakon tretmana izbjegavati sunčanje i solarij te bilo koje druge estetske ili kozmetičke tretmane

Tretman se ne radi osobama koje su trudne, doje, koje su male alergijsku reakciju na  aktivnu supstancu kemijskog pilinga,  na dan tretmana su prehlađene ili imaju herpes infekciju. Prije svakog tretmana obavezan je pregled i konzultacije od strane našeg liječnika kako bi dobili siguran tretman.

Rezultati također ovise o vrsti i kombinaciji pilinga koji se koristi.

Najpopularniji su vrhunski kemijski pilinzi s vitaminom C s kojim je odmah nakon tretmana vidljivo da je koža živnula, dobila sjaj, da je svjetlija te da je duboko revitalizirana.

Rezultat svakog kemijskog pilinga je sjajnija, čišća, zdravija, napetija i osvježena koža kao i manja vidljivost bora, pigmentacija i ostalih nepravilnosti te ujednačen ten.

Kao i sa svakim tretmanom, a pogotovo ako se osoba ne pridržava uputa liječnika, moguće je produženo crvenilo lica i  hiperpigmentacija lica nakon tretmana.

Liječnik će na konzultacijama odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice te će Vam detaljnije objasniti sve moguće komplikacije.

Koristimo kemijske pilinge renomiranih kuća kao što su INNO i ENERPEEL. Radi se o najkvalitetnijim kemijskim pilinzima koji trenutno postoje na tržištu.

Za značajne rezultate najbolje je napraviti 3-6 tretmana.

“brzo i bezbolno, promjena je taman kakva treba biti ”

- Iva M.