LUNCH-TIME TRETMAN KOJI BRIŠE GODINE

U posljednjih nekoliko godina dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline postali su zlatni standard kada se radi o zaglađivanju i popunjavanju bora i sitnih nepravilnosti na licu.

Koji tretman možete obaviti u stanci za ručak, a da vam drastično poboljša izgled? 

Riječ je, kao što ste vjerojatno i sami pretpostavili, o hijaluronskim filerima. U posljednjih nekoliko godina dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline postali su zlatni standard kada se radi o zaglađivanju i popunjavanju bora i sitnih nepravilnosti na licu.

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u našem organizmu te uz kolagen i druge aktivne tvari održava kožu hidratiziranom i elastičnom. Tijekom godina zbog procesa starenja njezina razina postupno opada te koža gubi volumen, brže se suši i postaje dehidrirana i opuštena, a ta čarobna mladolikost koju svi toliko nastojimo zadržati – nestaje. 

Novi kolagen 

Dermalnim filerima nadoknađuje se upravo izgubljena hijaluronska kiselina, a istraživanja su pokazala da tijelo reagira na injekcije hijaluronske kiseline tako da stvara velike količine kolagena, što poboljšava i produžuje rezultate ovih popularnih tretmana.

Doktorica Irijana Rajković, koja je specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije te vrhunski stručnjak za kirurške i minimalno invazivne zahvate lica i tijela naglašava:

“Radi se o biokompatibilnom proizvodu koji se u tijelu biološki razgrađuje na prirodan i siguran način, a nestaje iz tijela kada se u potpunosti resorbira. Hijaluronski fileri nisu permanentni i nisu životinjskog porijekla, za razliku od primjerice kolagenskih filera, koji potječu iz životinjskog kolagena.

Jedini u Hrvatskoj koristimo francuske filere Vivancy Stylage, koji spadaju u treću generaciju hijaluronskih filera i jedinstveni su po tome što, za razliku od drugih, u sebi sadrže prirodne antioksidanse u sebi kao što su manitol i sorbitol. Antioksidansi uništavaju slobodne radikale kisika u koži zbog čega fileri duže traju od ostalih, a nakon tretmana koža izgleda znatno bolje od netretiranog područja, zbog čega su u Parizu dobili Cosmopolitan nagradu za najbolji hijaluronski filer za oblikovanje lica.


 Za što se sve hijaluronski fileri koriste? 

Primjena je zaista široka te u principu možemo bilo koji dio tijela tretirati s filerima jer stanice kože lica gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline. Bilo da se radi o korekciji bora, oblikovanju kontura lica, ili pak korekciji gubitka volumena kože, ovaj tretman je optimalan izbor.

Vrlo uspješne rezultate vidimo kod popunjavanja raznih ožiljaka i rejuvenacije kože ruku, vrata, dekoltea i drugih vidljivih područja koja su često zanemarena.

Čak i neke korekcije koje su ranije zahtijevale kirurške zahvate poput korekcije nosa, uklanjanja vrećica ispod očiju ili facelifta, sada se mogu obaviti unutar svega pola sata, tijekom kojeg nije prisutna nikakva bol i rezultati su odlični. Koža dobiva prirodan i njegovan izgled, efekt zatezanja i nekirurškog facelifta te odmah po završetku tretmana izgleda odmorno, rehidrirano, mladoliko i svježe. 

Idealna dob za zahvat

Nema idealne dobi jer je primjena toliko široka da zahvaća i mlađu populaciju, primjerice one koji su imali probleme s aknama koje su im ostavile duboke ožiljke kojih se žele riješiti. Što se tiče tretmana za druga područja lica i tijela, svaka osoba je individualna i proces starenja drugačije se manifestira.

Jedino što svojim pacijentima savjetujem je da izbjegavaju određene aktivnosti poslije tretmana kao što su masaža lica, razni estetski, kozmetički i laserski postupci tjedan dana nakon tretmana, odlazak u saunu ili solarij, ali i da na dan tretmana ne nanose šminku ili bilo kakve njegujuće kreme. Ovo uvijek posebno naglašavam jer prije svakog tretmana na lice stavljamo anestetsku kremu te je tretman u potpunosti bezbolan, a pošto traje manje od petnaest minuta, pacijenti se odmah vraćaju svojem svakodnevnom životu te ponekad “zaborave” na osnovnu njegu poslije tretmana.