Medikol predstavio Glavnoj upravi za zdravlje pri Europskoj komisiji svoj doprinos u borbi protiv raka – specijalnu onkološku bolnicu Medicinski centar Medikol

Prošli tjedan je Medikol, kao vodeći pružatelj zdravstvenih usluga u Hrvatskoj, predstavio projekt Specijalne onkološke bolnice Medicinski centar Medikol (MCM) zastupnicima Europskog parlamenta  i predstavnicima Europske komisije iz Glavne uprave za zdravlje i sigurnost hrane (DG SANTE). Ova služba Komisije odgovorna je kreiranje i praćenje provedbe javnih politika u području zdravlja i sigurnosti hrane, a u strukturi DG SANTE-a, jedan cijeli odjel posvećen je temi raka.

Predstavnike Medikola prof. dr.sc. Gorana Maroševića, medicinskog direktora Specijalne onkološke bolnice Medicinski centar Medikol  i dr. Irijanu Rajković, članicu Uprave Medikol Grupe na sastanke su primili g. Peter Borg, Policy Officer u Bruxellesu te g. Phillipe Roux, Ravnatelj odjela za rak u Luxembourgu, gdje im je predstavljen Medikolov doprinos europskoj borbi protiv raka te projekt koji će imati značajan utjecaj na smanjenje nejednakosti u dostupnosti onkološkoj skrbi unutar EU. Na sastanku su istaknuti ključni izazovi koji se adresiraju izgradnjom specijalne onkološke bolnice Medicinski centar Medikol te njezin značajan utjecaj na smanjenje smrtnosti od raka u Hrvatskoj, ali i regiji, što su u DG SANTE-u pozdravili i iskazali svoju podršku ovoj značajnoj inicijativi.

U razgovoru je istaknuto kako će izgradnja specijalizirane onkološka bolnice opremljene najsuvremenijim tehnologijama, multidisciplinarnim timom stručnjaka i pristupom usmjerenim na pacijenta koji se fokusira na personalizirane planove liječenja i holističku podršku pacijentima i njihovim obiteljima, pomoći ne samo u borbi protiv raka, već će doprinijeti i ukupnom poboljšanju zdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Kao namjenska ustanova za liječenje i istraživanje raka, Medikolova onkološka bolnica poboljšat će rano otkrivanje, poboljšati stope preživljavanja i potaknuti napredak u onkologiji koji će koristiti pacijentima ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Realizacijom ovog projekta Medikol će značajno doprinijeti ostvarenju ciljeva koje je Europska komisija postavila u Europskom planu za borbu protiv raka.

.